Ziarul electronic al arădenilor

Activitate de orientare profesională, la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan”

Asociaţia „Copilul din Mine“, împreună cu Şcoala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad, a organizat o activitate de orientare profesională pentru elevii de clasa a VIII-a ai şcolii.

Acţiunea a avut loc în cadrul Şcolii Gimnaziale „Iosif Moldovan” Arad, cu participarea unor specialisti din diverse meserii si profesii: farmacist, psiholog, polițist, jandarm, pompier, ofițer de penitenciar, preot, pastor, profesor de judo, instructor de fitness, jurnalist, fotograf, cântăreț, om de afaceri, consilier municipal și consilier județean.

Acţiunea a fost organizată pe workshopuri unde invitaţii au fost rugați să vorbească despre ceea ce fac, despre job-ul lor, pentru a putea creiona imaginea de ansamblu pentru elevii perticipanți la actiune.

Temele abordate au fost:

Despre ce au studiat (mai ales dacă ele se leagă cu profesia);

Ce dezavantaje au întâlnit în meseria pe care o profesează? Ce surpize neplăcute sau greutăţi aţi întâlnit – dacă aţi avut?

Ce avantaje aţi întâlnit în meseria dumneavoastră? Ce vă place cel mai mult în meseria dumneavoastră?

Dar şi alte curiozităţi pe care elevii le-au avut.

La finalul activității, atât elevii, cât și participanții s-au arătat încântați și cu dorința de a repeta această activitate, fiind una benefică pentru parcursul viitor al copiilor, ei fiind generația de mâine.

Toate aceste acţiuni sunt menite să ofere experienţă de muncă tinerilor şi copiilor, să îşi dezvolte abilităţi sociale, de comunicare, de planificare precum şi lucrul în echipă, acceptarea diversității ca modalitate de cunoaștere a lumii și ca mijloc de a trăi armonios.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociaţia „Copilul din Mine“. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.