UPDATE: Activişti Greenpeace au protestat la Arad

Publicat de actualitati-arad in 16 Nov, 2013 | Parerea ta

fotoMai mulți activişti Greenpeace din România, Ungaria şi Austria au protestat, sâmbătă, în fața unei benzinării Gazprom din municipiul Arad, solicitând eliberarea unor activişti reţinuţi în Rusia şi împotriva exploatărilor petroliere din Arctica.

Activiștii Greenpeace au protestat la benzinăria Gazprom situată pe Calea Aurel Vlaicu, unde au afișat bannere cu mesaje împotriva companiei petroliere.

Câțiva dintre protestatari au urcat pe acoperişul benzinăriei și au afișat bannere cu mesaje precum „Gazprom=Distrugerea Articii“ și „Free The Arctic 30“.

Protestatarii au cerut oprirea exploatărilor petroliere de orice fel în Arctica, afirmând că acolo au loc poluări, dar cerând, totodată, şi eliberarea a 28 de activişti Greenpeace şi a doi jurnalişti reţinuţi în Rusia.

„Greenpeace protestează la Arad, la staţia Gazprom, pentru a solicita Gazprom să elibereze cele 30 de persoane aflate în Rusia în închisoare pe nedrept. Este vorba despre 28 de activişti Greenpeace şi de doi jurnalişti freelanceri, care erau acolo să-şi facă meseria. Sunt în închisoare pentru că au protestat paşnic împotriva forajelor de ţiţei în Arctica. Acestea sunt foarte periculoase pentru că contribuie la distrugerea mediului. O vărsare de ţiţei în Arctica nu pote fi ecologizată. Este un adevărat pericol“, Doina Danciu, membru Greenpeace România.

Acţiunea, care nu a fost autorizată, a fost supravegheată de jandarmi.

Activiştii Greenpeace au spus că astfel de acţiuni au loc în mai multe ţări din lume, iar în România cea de la Arad este singura.

UPDATE

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au informat că șapte dintre protestatari au fost amendați cu câte 500 de lei.

Protestul Greenpeace s-a încheiat după patru ore, fără incidente, cei patru participanţi aflaţi pe acoperişul benzinăriei coborând de bună voie, când au fost chemaţi de către jandarmi pentru identificare.

foto3

foto2

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare