Ziarul electronic al arădenilor

Acțiuni pentru revigorarea Corului „Lira”

corul-lira-650x435Înființat în anul 1984 ca o corală feminină de voci egale a cadrelor didactice din Lipova, corul „Lira” s-a impus destul de repede – grație priceperii marilor dirijori arădeni Gheorghe Fluieraș și Ovidiu Boar, dar și datorită calității vocilor componente – în peisajul coral național și internațional.

Până în anul 1990, corul „Lira” a obținut premiul I la prestigioasele concursuri naționale „Ioan Vidu” de la Lugoj și „Ciprian Porumbescu” de la Suceava. După 1991, cucerește medaliile de argint la concursurile corale internaționale din Italia și Ungaria, concertând apoi în Grecia, Portugalia, Spania, Germania și Danemarca, locuri în care a încântat auditoriul cu excelentele sale prestații muzicale.

Din anul 2000 corul „Lira” din Lipova este membru în Federația Corală Internațională, tot în acel an ocupând locul I la concursul de muzică sacră din Orăștie. În ultimii ani, corul Lira se confruntă cu serioase probleme de ordin financiar, astfel că riscă să se destrame definitiv.

Conștientă de faptul că un astfel de brand cultural nu poate să fie pierdut de către județul Arad, iar o trandiție corală de primă mărime nu poate să fie lăsată la voia întâmplării, Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, își propune să revitalizeze corul „Lira” din Lipova.

Această inițiativă va prinde contur sâmbătă, 22 octombrie 2016, ora 17,00, la sediul Muzeului „Sever Bocu” din Lipova, cu ocazia unui regalului de muzică de cameră, de muzică folk și de artă plastică ce se va desfășura cu această ocazie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliului Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *