Acţiunea Blocada, în plină desfăşurare pe raza judeţului Arad

Publicat de actualitati-arad in 06 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaPoliţiştii din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigaţii Criminale, Poliție Transporturi, Acțiuni Speciale, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase continuă acţiunile pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii arădeni urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

Astfel, în perioada 30 iulie – 5 august a.c., au participat în medie, zilnic, 388 de poliţişti din cadrul IPJ Arad, dintre care 219 de la Ordine Publică, 113 de la Rutieră, 33 de la Investigaţii Criminale, 4 de la Transporturi şi 7 specialişti în Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

În urma a peste 39 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 30 de infracţiuni, dintre care 7 de natură judiciară, 13 la regimul circulaţiei rutiere, 5 la regimul armelor şi muniţiilor şi 5 alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 21 au fost constatate în flagrant delict.

Au fost instituite 87 de filtre rutiere, a fost identificat 1 autovehicul care fusese sustras şi au fost confiscate 2 arme neletale.

De asemenea, au fost aplicate 1014 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 408.177 lei, dintre care 67 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 15 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii arădeni au aplicat 925 de contravenţii prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 5 pentru consum de alcool, 450 pentru depăşirea vitezei legale şi 20 pentru nerespectarea normelor legale privind efectuarea manevrei de depăşire.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscate bunuri în valoare de 16.808 de lei, au reţinut 50 de permise de conducere, dintre care 5 pentru consum de alcool şi 9 pentru viteză excesivă şi au retras totodată 28 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combatere Delicte Silvice au desfăşurat mai multe acţiuni şi au constatat nereguli cu privire la legalitatea transporturilor de material lemnos pe raza localităţilor Arad – Lipova.

Astfel, poliţiştii au depistat în trafic pe raza localităţii Fântânele un bărbat, reprezentant al unei societăţi comerciale, care transporta cantitatea de 7,19 metri cubi lemn de foc şi pe raza localităţii Lipova, un alt bărbat, care a expediat cantitatea de 3,5 metri cubi lemn de foc, în urma verificărilor constatându-se că pentru întreaga cantitate de material lemnos nu era menţionată în actele de însoţire provenienţa legală a acestuia.

În cele două cauze poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare totală de 2.200 de lei a fost ridicat în vederea confiscării.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare