Acțiune a polițiștilor, în piețele din municipiul Arad

Publicat de actualitati-arad in 12 Dec, 2017 | Parerea ta

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Biroului de Ordine publică au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pentru verificarea legalității actelor de comerț în piețele din municipiu.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat doi bărbați, de 46 și 55 de ani, din Arad, în timp ce cofereau spre comercializare produse de îmbrăcăminte și încălțăminte care purtau însemnele unor mărci înregistrate, fără a prezenta elementele de siguranță ale produselor originale, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele în cauză au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celor doi bărbați fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu un produs original (Legea 84/1998).

Au mai fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990 (privind protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicite), în valoare de 54.500 de lei, fiind indisponibilizată și suma de 4.353 lei pentru săvârșirea de acte de comerț fără a emite bonuri fiscale.

Aceste acțiuni vor continua atât pe raza municipiului cât și în localitățile din județul Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare