Ziarul electronic al arădenilor

Acțiune a polițiștilor, în piețele din municipiul Arad

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Biroului de Ordine publică au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pentru verificarea legalității actelor de comerț în piețele din municipiu.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat doi bărbați, de 46 și 55 de ani, din Arad, în timp ce cofereau spre comercializare produse de îmbrăcăminte și încălțăminte care purtau însemnele unor mărci înregistrate, fără a prezenta elementele de siguranță ale produselor originale, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele în cauză au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celor doi bărbați fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu un produs original (Legea 84/1998).

Au mai fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990 (privind protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicite), în valoare de 54.500 de lei, fiind indisponibilizată și suma de 4.353 lei pentru săvârșirea de acte de comerț fără a emite bonuri fiscale.

Aceste acțiuni vor continua atât pe raza municipiului cât și în localitățile din județul Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.