Ziarul electronic al arădenilor

Acțiune de combatere a faptelor de comerț ilicit

comunicat presaJoi, 16 iunie a.c., jandarmi ai Grupei de Supraveghere și Intervenție Chișineu Criș din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, pe timpul unei acțiuni ce a avut loc în orașul Sântana, au depistat mai multe persoane care desfășurau acte de comerț fără a respecta prevederile legale.

În zona pieței din oraș, jandarmii au depistat patru persoane care ofereau spre comercializare obiecte de uz casnic, fără a deține documente de proveniență pentru acestea. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 15.500 lei. Bunurile, în valoare de 920 lei, oferite spre comercializare au fost confiscate.

În aceeași locație, au fost depistate alte cinci persoane care comercializau, din camionete, material lemnos. Acestea au fost sancționate contravențional, fiecare, cu 1000 lei, având în vedere faptul că reprezintă contravenție ”comercializarea materialelor lemnoase în afara pieţelor, târgurilor, oboarelor, burselor de mărfuri şi altora asemenea, autorizate conform normelor privind circulaţia materialelor lemnoase”.

Jandarmii au mai depistat un bărbat în vârstă de 49 de ani, cu domiciliul în orașul Sântana, care oferea trecătorilor, spre comercializare, pachete cu țigări netimbrate.

A fost luată măsura ridicării în vederea confiscării a 12 pachete cu țigări, găsite asupra persoanei și au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de contrabandă ”colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.