Acord de colaborare culturală între Arad și Pecs

Publicat de actualitati-arad in 23 Feb, 2015 | Parerea ta

arad pecsAutoritățile din Arad și Pecs (Ungaria) au semnat acordul de colaborare culturală între cele două orașe.

Acordul de colaborare a fost semnat vineri, 20 februarie, la Pecs (Ungaria). Programul cultural pentru anul 2015 între cele două orașe înfrățite a fost parafat de Pava Zsolt, primar al orașului Pecs, și Bognar Levente, viceprimar al municipiului Arad.

Viceprimarul Aradului a discutat și cu cei doi viceprimari din Pecs, recent aleși, despre continuarea programului de colaborare. Între cele două orașe există deja legături tradiționale, de colaborare pe plan cultural, între instituții, centre culturale, muzee, biblioteci, teatre de marionete etc.

„Programul conține multe elemente concrete despre colaborare, spre exemplu în domeniul învățământului, vor exista colaborări între școli, dar și schimburi de experiență în ceea ce privește candidatura Aradului la titlul de capitală culturală europeană, fiind cunoscut faptul că Pecsul a deținut acest titlu. S-a discutat despre o expoziție de ceramică Zsolnay la Arad, existând în program și schimburi de opere ale unor artiști plastici. De altfel, acest proiect a demarat deja, dupa semnarea acordului, la Pecs a avut loc vernisajul operelor a 15 artiști plastici din Arad“, a declarat Levente Bognar, viceprimar al Aradului.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare