Ziarul electronic al arădenilor

Accident de muncă mortal, la o balastieră

Angajatul unei balastiere din județul Arad a murit, marți, într-un accident de muncă, o anchetă a autorităților fiind în curs de desfășurare.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, angajat al unei balastiere din apropiere de comuna Bocsig a fost prins de o bandă transportoare.

„Marți, în jurul orei 10.15, la o balastieră din apropierea localităţii Bocsig, aparţinând unei societăţi comerciale din Arad, un angajat al societăţii (T.M.), în vârstă de 51 de ani, a fost prins de banda transportoare de pietriş, fiind omorât pe loc. Inspectorii de muncă s-au deplasat la faţa locului, în vederea cercetării cauzelor care au stat la baza producerii evenimentului“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad.

Conform unor martori, bărbatul a verificat banda transportoare de nisip şi pietriş fără să scoată utilajul de sub tensiune, iar acesta a pornit brusc în timp ce muncitorul încerca să o deblocheze.

„I-a prins capul şi practic l-a zdrobit. Nu a avut nicio şansă să supravieţuiască”, a declarat un angajat al staţiei de sortare.

La locul accidentului a intervenit SMURD Sebiș, un  echipaj de descarcerare de la Ineu, dar și elicopterul SMURD.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.