A plătit 4.700 euro pentru o identitate falsă

Publicat de actualitati-arad in 28 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaPoliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac au depistat un cetăţean irakian care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosind o carte de identitate românească falsă, pentru care a plătit 4.700 euro.

În data de 25.09.2015, în jurul orei 11.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Robert C., în vârstă de 39 de ani, din jud. Ilfov, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în România.

În maşină mai călătorea o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească ce nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, motiv pentru care cei doi au fost conduşi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, pentru verificări.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că documentul de identitate românesc prezentat la control este fals, iar pasagerul este de fapt un cetăţean irakian, in vârstă de 24 ani, posesor al unui permis de sedere in Romania.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul irakian a declarat că a procurat documentul fals de la o persoana a carei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 4.700 euro, deoarece intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei pentru cetăţeanul irakian respectiv trafic de migranţi pentru şofer, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale ce se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare