A murit regele romilor, Florin Cioabă

Publicat de actualitati-arad in 18 Aug, 2013 | Parerea ta

regAutointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya.

Informaţia a fost confirmată de rudele lui Cioabă, care au precizat că decesul s-a produs în jurul orei 09.30, în urma unui stop cardio-respirator.

Florin Cioabă a suferit un preinfarct, luni după-amiază, în timp ce se afla în concediu cu familia în Antalya, Turcia, fiind  în stare gravă timp de mai multe zile.

El a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor şi a fost transferat, vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei. Acolo, medicii i-au montat, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Regele romilor părea să se simtă mai bine, ieşise din comă şi era în stare stabilă, potrivit fiului acestuia Dorin Cioabă.

Regele romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi “pionieratul”, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede, dar şi prin prietenia cu familia preşedintelui Băsescu.

sursa: rtv.net

UPDATE

Florin Cioabă  (17 noiembrie 1954 – 18 august 2013) a fost bulibașă al romilor din România și a moştenit de la tatăl său titlul de ”rege internațional al țiganilor”.

În anul 1963 s-a căsătorit cu Marica, iar câțiva ani mai târziu a a absolvit Seminarul Biblic „Betania” din Sibiu, devenind predicator penticostal. În anul 1996 toată familia a renunțat la legea țigănească și s-a pocăit. În urma căsătoriei, Cioabă, are patru copii, doi băieți și două fete.

După moartea tatălui său, Ion Cioabă, în anul 1997, a moștenit titlul de „rege al tiganilor de pretutindeni”.

În perioada 1996 – 2000, Florin Cioabă a fost consilier județean de Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcția de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creștin al Romilor, apoi la alegerile locale din iunie 2008 a ocupat primul loc pe listele Alianței pentru Unitatea tiganilor, pentru Consiliul Județean.

Autoproclamatul rege internațional al țiganilor a făcut parte din Forumul European al Țiganilor, a fost prim-vicepreședinte al Organizației Mondiale a Țiganilor și a avut mai multe firme de prelucrare a metalelor neferoase.

Florin Cioabă s-a aflat la conducerea unei uniuni de biserici penticostale care este alcătuită din peste 100 de biserici, numită Centrul Creștin al Romilor.

Coroana pe care a purtat-o este din aur, la fel și sceptrul, care este împodobit cu rubine și smaralde.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare