Ziarul electronic al arădenilor

A murit Gheorghe Mosion, cel mai bătrân atlet din Arad

mosion-300x222Unul dintre cei mai bătrâni atleți din țară, arădeanul Gheorghe Mosion, a murit la vârsta de 82 de ani, după ce a stat aproximativ trei săptămâni în comă, în urma unui accident de circulație.

Anunțul a fost făcut, luni, pe o pagină de socializare de unul dintre colegii lui Gheorghe Mosion.

Conform anunțului, Gheorghe Mosion a încetat din viață la data de 12 iunie.

„MOȘION GHEORGHE A PLECAT! În ziua de 24.05.2015, un motociclist maghiar l-a acidentat pe drumul de centură al Aradului. Din 24.05.2015 până în 12.06.2015 a fost în comă, în aceeași zi a decedat. Azi 22.06.2015, frații lui din TULCEA au venit la ARAD și urmează a fi transportat la TULCEA unde va fi înmormântat alături de cei din familia lui“, este anunțul postat, luni, de Cornel Ionuț Brădean.

Autorul postării a mai scris: „Nu avem nevoie de idoli, dar avem nevoie de exemple“.

„Moșion Gheorge a fost unul din cei mai minunați oameni ce i-am cunoscut, un om ce îți amplifica motivația de 100 de ori, te făcea sa îți dorești să trăiești. (…) A fost un om inteligent și deschis cum rar îți este dat să întâlnești, de un optimism incurabil. Încă mai avea multe maratoane de alergat, păcat, mare păcat… Mă bucur că l-am cunoscut, mă bucur că am alergat alături de această legendă ce va rămâne vie în sufletele noastre pentru totdeauna… Moșion Gheorghe își continuă maratonul pe alte meleaguri. Odihnească-se în pace…“, a mai scris Cornel Ionuț Brădean.

Gheorghe Mosion (1933 – 2015) a alergat la numeroase competiții, atât în țară, cât și în strănătate.

„Eu alerg de mulţi ani la concursuri de maraton şi semimaraton, pentru că aşa cred că îmi menţin sănătatea. Am început să alerg când aveam 52 de ani, ca să slăbesc şi pentru că am avut o boală la plămâni, şi de atunci nu m-am mai oprit. Am alergat nici un an de zile şi am scăpat de un TBC pe care l-am purtat 41 de ani. Acum mă simt ca la 50 de ani. Mă antrenez acasă, la Arad, alergând câteva ore pe săptămână“, a spus, de mai multe ori, Gheogrhe Mosion.

Mosion nu a avut copii, nu a fost niciodată căsătorit și a spus că participarea la concursuri este și o ocazie de socializare și de a se simți tânăr.

UPDATE

Gheorghe Mosion a fost accidentat în ziua de 24 mai, când se afla cu oile la păscut pe câmp.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Arad, din primele cercetări efectuate la locul accidentului s-a stabilit că „un bărbat în vârstă de 54 de ani, cetăţean maghiar, în timp ce a condus un motor Yamaha, pe strada Ovidiu, din direcţia Nădlac spre Deva, a surprins şi accidentat grav un bărbat de 82 de ani, din Arad, care a traversat prin loc nepermis şi fără să se asigure”.

Conform medicilor, „bărbatul a suferit un traumatism complex cranio-cerebral, toracic şi de bazin“.

CITITI SI: Gheorghe Moșion continuă să alerge și la 82 de ani

accident

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.