Ziarul electronic al arădenilor

A murit Cristian Moisescu, fost primar al Aradului

moisescuCristian Moisescu, fost primar al municipiului Arad, a încetat din viață, în cursul nopții de miercuri spre joi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde era internat.

Cristian Moisescu avea 68 de ani și se confrunta de mai mult timp cu grave probleme de sănătate.

În urmă cu câteva luni a suferit o intervenție chirurgicală pe cord deschis la un spital din Timișoara, după care, la sfârșitul anului trecut, a fost supus unei noi intervenții la Arad, unde i-au fost montate două stenturi.

Cristian Moisescu (n. 9 iulie 1947) a fost primar al municipiului Arad în perioada 1992-1996, fiind ales în această funcţie la vârsta de 44 ani. Apoi, în perioada 2000-2004 a activat ca şi consilier local.

Cristian Moisescu, fost professor de engleză, a fost căsătorit şi a avut două fiice, Alciona si Ariana, care i-au dăruit trei nepoţi, pe Adrian, Magdalena şi Călin.

Cristian Moisescu a absolvit Facultatea de Filologie din Timişoara, secţia engleză – română, fiind doctorand în filologie.

Din decembrie 1989 până în iunie 1990, a fost şeful Comisiei de Învăţământ a judeţului Arad din cadrul Consiliului Provizoriu al Uniunii Naţionale Arad.

În perioada 1990-1991 a fost preşedintele Alianţei Civice Arad şi preşedintele filialei judeţene a Partidului Alianţei Civice Arad.

Cristian Moisescu a fost îndrăgit de arădeni pentru că mergea la serviciu cu bicicleta, dar şi criticat pentru că a interzis vânzarea revistelor pentru adulți la chioşcurile de ziare.

Cristian Moisescu este al treilea fost primar al Aradului după 1989 care a încetat din viață.

În mai 2011, Dumitru Branc, primar al municipiului Arad în perioada 1996-1998, a murit, la vârsta de 59 de ani.

În februarie 2014 a murit și Dorel Popa, primar al municipiului Arad în perioada 2000-2004. Dorel Popa avea 59 ani.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.