Ziarul electronic al arădenilor

A murit Balázs Katalin, una dintre cele mai longevive ziariste din ţară

kati1Arădeanca Balázs Katalin, una dintre cele mai longevive ziariste din ţară, a decedat, duminică seara, la vârsta de 73 de ani, în urma unei suferințe, care însă nu a determinat-o să renunţe să scrie, chiar şi în perioada tratamentelor.

Balázs Katalin, Kati, cum era numită de colegi şi prieteni, a activat în presă timp de 56 de ani, însă, anul trecut, a fost diagnosticată cu cancer la colon şi a fost nevoită să facă cinci şedinţe de chimioterapie, urmâd ca zilele viitoare să înceapă radioterapia la Timişoara.

Colegii de la cotidianul Nyugati Jelen dispariția fulgerătoare a acesteia, cu atât mai mult cu cât Kati a continuat să scrie articole şi în ultimele zile, şi cu toate că era vizibil slăbită şi-a manifestat dorinţa de a continua tratamentele.

După ce s-a pensionat, Balázs Katalina rămas colaborator al cotidianului Nyugati Jelen din Arad, colaborare care a durat, chiar şi în perioada în care a fost bolnavă.

Balázs Katalin s-a născut la 5 iunie 1941, în municipiul Arad. A absolvit Facultatea de Ziaristică din cadrul Academiei “Ştefan Gheorghiu” din Bucureşti (promoţia 1984).

A debutat în presă în anul 1959, fiind corespondentă la ziarul Voroş Lobogo. A rămas încadrată în această redacţie şi după ce ziarul şi-a schimbat denumirea, devenind Jelen în decembrie 1989.

De-a lungul anilor a activat în cadrul secţiilor Social şi Informaţii, devenind titular de rubrică.

A abordat majoritatatea genurilor publicistice, având însă preferinţe îndeosebi pentru reportaj, articole, ştiri de interes public.

La 1 ianuarie 1998, s-a pensionat după care s-a reîncadrat la cotidianul Nyugati Jelen, loc de muncă pe care-l deţinea de mai bine de jumătatea de secol.

“Mă număr printre femeile norocoase pentru că toată viaţa am făcut ceea ce mi-a plăcut mai mult, am scris articole, am lucrat ca ziaristă”, i-a spus Kati autorului Dictionarului Presei Arădene.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 18 februarie, ora 13.00, la Cimitirul „Eternitatea“.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.