A fost reluată circulația tramvaielor pe pasajul Grădiște

Publicat de actualitati-arad in 06 Aug, 2013 | Parerea ta

SAMSUNGCirculația tramvaielor pe pasajul rutier Grădiște a fost reluată marți, după ce au fost executate lucrări de reabilitare a podului, în valoare 17,5 milioane lei.

Reabilitarea pasajului rutier Grădiște a început anul trecut, în luna august, iar în timpul executării lucrărilor circulația autovehiculelor a fost restricționată, iar cea a tramvaielor a fost oprită.

În cursul zilei de marți, circulația tramvaielor a fost reluată pe pasaj, pe ambele sensuri de mers.

Prezent la reluarea circulației tramvaielor, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că odată cu finalizarea acestei investiţii, „Aradul îşi rezolvă problemele de infrastructură la poduri și pasaje“.

„La pasajul rutier Grădiște a fost executată o reparaţie capitală. Urmează recepţia proiectului. Dar, a fost reluat traficul, atât cel rutier, cât şi cel al tramvaielor. Garanţia lucrărilor este de zece ani”, a spus Gheorghe Falcă.

În cadrul lucrărilor la acest pasaj a fost reabilitată infrastructura şi suprastructura pasajului şi a bretelei de acces la acesta, s-au reabilitat trotuarele şi a scările de acces pietonal.

De asemenea, au fost reabilitate liniile de tramvai, iluminatul public şi semnalizarea orizontală şi verticală a carosabilului.  De o parte şi de alta a pasajului au fost amenajate piste pentru biciclişti.

Constructorii au afirmat că lucrările au fost complexe. „S-a realizat o placă de suprabetonare a structurii pe grinzile existente. Din păcate, am avut o surpriză când s-a dezvelit structura. Cablurile de pretensionare exterioare, care au existat la structură, la un moment dat s-au rupt şi nu au mai prezentat siguranţă. Ca urmare, structura a trebuit consolidată“, a explicat Iuhasz Csaba, proiectant.

Acesta a susținut că reprezentanții CFR le-au permis să efectueze unele lucrări la pod doar seara. „Orele de închidere a traficului feroviar au fost greu de obţinut de la CFR şi au împiedicat constructorul să execute lucrări. Au fost posibile lucrări doar în intervalul orar 20.00-22.30, însă nici acestea nu s-au respectat din cauza întârzierii trenurilor”, a afirmat Iuhasz Csaba.

Pasajul rutier Grădişte, care face legătura între centrul Aradului și DN 79 Arad-Oradea, a fost construit în anii 1974-1975, iar până acum nu a beneficiat de lucrări de reabilitare majore.

Proiectul de reabilitare a fost finanţat prin  Programul Operațional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbană „subdomeniul Poli de dezvoltare urbană”.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare