A fost lansată o platformă online cu scopul de a preveni absenteismul și abandonul şcolar

Publicat de actualitati-arad in 12 Feb, 2013 | Parerea ta

scoalaFederaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii a lansat o platformă online ce îşi propune să reunească toate structurile care oferă servicii sociale şi educaţionale pentru copii, în scopul reducerii absenteismului şi prevenirii abandonului şcolar.

Astfel, Platforma Naţională pentru Educaţie (www.pentrueducatie.ro) va conţine hărţi ale serviciilor sociale şi educaţionale din fiecare judeţ, oferite de ONG-uri, autorităţi şi alţi furnizori.

De asemenea, pe platformă vor fi prezentate proiecte şi exemple de bună practică pentru reducerea fenomenelor de absenteism şi prevenirea abandonului şcolar. Totodată, platforma se doreşte a fi un spaţiu de discuţii pentru găsirea celor mai bune soluţii în ceea ce priveşte reducerea abandonului şcolar.

“Abandonul şcolar este o problemă complexă, care solicită implicarea mai multor actori la nivel naţional şi local. Sistemul educaţional singur nu poate rezolva problema abandonului şcolar. Lucrătorii sociali, autorităţile locale, părinţii şi chiar copiii sunt foarte importanţi în acest demers”, a declarat cu prilejul lasării platformei reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, rata abandonului şcolar în învăţământul preuniversitar a crescut cu o treime în ultimii ani la noi în ţară, de la 1,8% în anul şcolar 2000-2001, la 2,4% în anul şcolar 2008-2009. Astfel, aproximativ 40.000 de copii cu vârste între 6 şi 15 ani abandonează în fiecare an şcoala.

Platforma Naţională pentru Educaţie este un proiect implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România, Ambasadei Franţei în România şi Organizaţiei World Vision şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Direcţia Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare