A fost lansat primul manual digital realizat în România

Publicat de actualitati-arad in 27 Mar, 2013 | Parerea ta

manualMinisterul Educaţiei a lansat, miercuri, primul manual digital realizat în România, un curs ecologic interactiv adresat elevilor din clasele III-VII care a fost realizat de o companie privată.

Potrivit ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, „Lecţia verde – Creează-ți mediul!” este primul manual digital care a fost aprobat de instituţia pe care o conduce şi care a fost realizat după o variantă clasică, pe hârtie.

Forma digitală pleacă de la un manual aprobat, trecut prin toate sitele ministerului”, a spus Pricopie cu prilejul lansării.

Manualul digital are la bază primul manual de educaţie ecologică pentru copii, care a fost lansat la iniţiativa companiei private în 2004 şi care a fost dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Pentru că a fost bine primit, „Creează-ți mediul!” a fost introdus din 2008 în oferta națională a obiectelor opționale de studiu, pentru elevii din clasele III-VII, aprobată de Ministerul Educației Naționale.

În cadrul programului au fost realizate de la început atât manualele adresate elevilor, cât și ghidurile metodologice pentru cadrele didactice.

Cursul opțional se predă, la ora actuală, în 250 școli din România, iar introducerea manualului digital poate fi posibilă în peste 5.000 de unități scolare din țară, în care există, conform datelor oficiale, calculatoare și conexiune la internet, de către clasele care aleg ca manual opțional de studiu „Lecția verde – Creează-ți mediul!”.

Manualul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul http://www.lectiaverde.ro.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare