UPDATE 2: A căzut tavanul în mall-ul Galleria din Arad

Publicat de actualitati-arad in 08 Sep, 2012 | 2 Commentarii

UPDATE FOTO Bucăţi din plafonul din rigips al mall-ului Galleria din municipiul Arad s-au prăbuşit, sâmbătă, pe o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi.

Martorii au anunţat la 112 incidentul, în urma căruia nu s-au înregistrat victime. Potrivit martorilor aflaţi în mall-ul Galleria Arad, elemente din plafonul din rigips al centrului comercial s-au desprins de pe o lungime de zeci de metri, de la etajul al doilea al clădirii, bucăţile căzând pe pardoseala de la parter.

Martorii au sunat la numărul de urgenţă 112, însă au anunţat că nu există persoane rănite.

Angajaţii de la serviciul de pază al mall-ului au izolat zona afectată, adică parterul clădirii unde au căzut bucăţile de plafon, în timp ce sute de clienţi au rămas la etajele superioare asistând la incident.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a trimis la faţa locului o echipă de descarcerare, pentru orice eventualitate.

Mall-ul Galleria a fost inaugurat la data de 6 octombrie 2011.

UPDATE

Inspectoratul de Stat în Construcţii a deschis o anchetă în cazul incidentului petrecut, sâmbătă, la mall-ul Galleria Arad, unde bucăţi din tavanul de rigips s-au prăbuşit pe o lungime de zeci de metri, conform Mediafax.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, o echipă specializată în deblocarea şi salvarea persoanelor a fost trimisă la mall după ce incidentul a fost sesizat de martori la 112, constatându-se că elemente din tavan s-au prăbuşit pe o lungime de aproximativ 50 de metri. “Este vorba de prăbuşirea tavanului fals pe podeaua de la parter, pe o lungime de aproximativ 50 de metri. Au căzut plăci din rigips şi profilele metalice pe care erau motate. În cădere, au spart vitrinele a trei standuri şi balustrade din sticlă securizată. Suprafaţa afectată a tavanului este de circa 100 de metri pătraţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca. Conform sursei citate, nu au existat răniţi în urma incidentului pentru că mall-ul nu era aglomerat la orele prânzului.

Totuşi, martorii aflaţi în centrul comercial afirmă că bucăţi din sticlă au căzut lângă un copil, care a fost acoperit cu trupul de mama sa, fără ca aceasta să fie rănită. “Norocul a fost că plăcile nu au căzut deodată, ci cu efect de domino. După ce s-a desprins prima, zgomotul i-a speriat pe oameni şi s-au ferit, intrând în magazine, apoi au căzut una după alta bucăţile de tavan”, a declarat un bărbat care a asistat la incident.

Culoarul afectat al mall-ului este în continuare izolat până când experţii în construcţii, care au fost sesizaţi de ISU, vor stabili dacă există alte pericole. “Am deschis o anchetă în acest caz. La faţa locului se află un expert tehnic atestat care va stabili măsurile corespunzătoare, respectiv dacă e necesar să fie închis centrul comercial”, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Arad, Gheorghiţă Leonid.

În cursul serii de sâmbătă, la mall erau aşteptate sute de persoane pentru a asista la un concert susţinut de Cătălin Crişan.

UPDATE 2

Comunicat de presă Galleria Arad

„Astăzi, sâmbătă, 8 septembrie, în jurul orei 12:00, câteva plăci de rigips care făceau parte din tavanul fals de pe unul din coridoarele mall-ului s-au desprins și au căzut. În urma acestei desprinderi nicio persoană nu a fost rănită, singurele pagube produse fiind doar asupra mobilierului câtorva chioșcuri din imediata apropiere.

Imediat, personalul administrativ al mall-ului a delimitat spațiul respectiv și a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad (ISU), care a reacționat prompt și a sosit la fața locului pentru a face constatarea și a dispus măsurile ce trebuiesc luate pentru remediere urgentă. Ne pare rău pentru situația creată și am luat deja măsurile pentru a remedia complet și definitiv toate cauzele care au dus la accident. Apreciem că lucrările de remediere se vor finaliza integral în urmatoarele 72 de ore de către contractorul general, construcția aflându-se încă în garanție“, a declarat Tina Vîrlan, Mall Manager al Galleria Arad.

Cu această ocazie s-au desfășurat verificări extinse asupra tuturor elementelor de finisaj pentru a preveni apariția unor evenimente similare.

Pe durata lucrărilor de remediere, doar 3 magazine vor rămâne închise, acestea aflându-se în perimetrul de lucru, urmând a fi redeschise după finalizare.

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini din interiorul mall-ului, după prăbușirea tavanului.

 

Share Button

comentarii

2 comments

  1. Ovi says:

    Si in Germania s-a mai intamplat.Chiar mai grav.
    Problema e la cei care contracteaza lucrarea de la antreprenori si cei care fac receptia lucrarii.Daca a fost respectat proiectul si daca cei care au facut receptia lucrarii nu au “inchis ochii” la unele nereguli.Si cum totul se restrange in jurul banilor,sigur s-a facut “rabat” de la calitate si siguranta.

  2. curios says:

    MAgarilor de la Galeria ,in orice tara din lumea asta unde cineva stie scrie si citi,dupa cite un astfel de eveniment,primul lucru este sa isi ceara iertare,mai ales ca era sa moara nisate oameni acolo.Sau pentru voi asta nu conteaza.Credeti ca ma are importanta acum in cit timp veti reface voi hardughia aia.Sa fiu aradean,nu as mai calca pe acolo nici picat cu ceara!Nesimtitilor!

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare