Ziarul electronic al arădenilor

9 irakieni, găsiți ascunși în podeaua unei autoutilitare

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat 9 persoane din Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un spațiu special amenajat în podeaua remorcii unei autoutilitare.

Migranții au fost depistați, marți, când la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară Ionuţ M., în vârstă de 28 de ani, care conducea o autoutilitară Fiat, înmatriculată în Polonia. Acesta era însoţit de Gabriel T., în vârstă de 35 de ani.

„Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că podeaua remorcii este mult prea înaltă, fapt pentru care au efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperit un compartiment special amenajat, improvizat în podea. Drept urmare, s-a procedat la deschiderea spațiului special amenajat, iar în interior au fost descoperiți, ascunşi, opt adulţi şi un minor“, informează Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Cei doi români au declarat că au primit 1.300 de euro pentru a-i transporta pe migranți până în Germania.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe migranţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe şoferul român şi conaţionalul care îl însoţea, pentru trafic de migranţi.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.