8 kg pâine, 4 kg carne și 6 kg legume, consumul mediu lunar al unui român

Publicat de actualitati-arad in 02 Aug, 2013 | Parerea ta

paineRomânii din mediul urban au consumat, în medie, pe lună, aproximativ 8 kilograme de pâine de persoană, în primele trei luni ale anului, potrivit datelor prezentate, vineri, de Institutul Național de Statistică.

În aceeași perioadă, românii din mediul rural au consumat, în medie, 9,1 kilograme de pâine de persoană.

Potrivit datelor INS, românii din regiunea Sud-Vest au consumat cea mai multă pâine și produse de franzelărie, adică 10,7 kilograme de persoană. Cel mai scăzut consum s-a înregistrat regiunea Nord-Est, unde un roman a consumat, în medie, pe lună, 6,5 kg.

În trimestrul I, consumul de carne și preparate din carne a fost, în medie, de 4,1 kilograme/persoană lunar, în mediul urban. În mediul rural consumul a fost de 4,2 kg/persoană. Potrivit INS, cel mai mare consum de carne s-a înregistrat în regiunea Vest, 5,1 kg/persoană, iar cel mai scăzut în Sud-Est și Sud-Muntenia, 3,8 kg/persoană.

Datele INS arată că, în primul trimestru, un roman din mediul urban a consumat, în medie, 5,5 litri de lapte/lună. În mediul rural consumul a fost de 6,3 litri/persoană. Regiunea Nord-Vest a înregistrat cel mai mare consum de lapte, respectiv 7,9 litri/persoană. Cel mai scăzut consum a fost în regiunea Sud-Vest Oltenia, 4,3 litri/persoană.

În primele trei luni, consumul de legume a fost de 6,4 kg/persoană, în medie, pe lună. Pe regiuni, cel mai ridicat consum s-a înregistrat în regiunea Sud-Vest Oltenia, 7,9 kg/persoană. Consumul de fructe a fost de numai 3,5 kg/persoană. Un consum de fructe peste medie s-a înregistrat în mediul urban şi în regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord-Vest, Vest şi Centru.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare