73 de ore – Cea mai lungă partidă de fotbal între două echipe de amatori

Publicat de actualitati-arad in 23 Jun, 2014 | Parerea ta

minge-fotbal3Două echipe de amatori din Franţa au jucat timp de 73 de ore la Kerbach, de joi până duminică, stabilind un record în privinţa duratei de disputare a unui meci de fotbal, în scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la maladia Crigler-Najjar.

Scorul întâlnirii a fost 475-473.

Cele două echipe de câte 11 jucători şi şapte rezerve au jucat fără întrerupere, alternând în general două ore de joc cu două ore de odihnă pentru fiecare fotbalist, a explicat Vincent Stelletta, preşedintele asociaţiei caritabile Friends Association, care a organizat evenimentul.

“La un moment dat am crezut că nu o să reuşim. Doi jucători au abandonat şi au fost spitalizaţi pentru scurt timp”, a menţionat Stelletta.

El a adăugat că entuziasmul celor câteva mii de fani care au asistat la meci i-a motivat pe jucători, în ciuda “oboselii extrem de mari”. ” Suntem aproape siguri că recordul va fi omologat de Guinness. Avem martorii necesari şi am respectat regulile. Am decis să ne mobilizăm pentru a atrage atenţia asupra maladiei Crigler-Majjar, de care suferă Elena, fiica în vârstă de trei ani a unuia dintre prietenii noştri”, a mai spus Vincent Stelletta.

Precedentul record, de 72 de ore, fusese realizat în Anglia.

Potrivit romedic.ro, sindromul Crigler-Najjar reprezintă o afecţiune rară a metabolismului bilirubinei, substanţa formată din metabolismul sângelui. Tulburarea determină o formă ereditară de icter non-hemolitic conducând frecvent la leziuni cerebrale la copii.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Sport

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare