Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 7 milioane de lei pentru reabilitarea drumului Sintea Mare – Şepreuş

Suma de 7.206.000 lei  a fost alocată astăzi de Consiliul Judeţan Arad pentru reabilitarea Drumului Judeţean 793 Sintea Mare – Şepreuş, în lungime de 14 km.

„Banii alocaţi astăzi sunt o promisiune respectată a conducerii CJA. Dorim să echilibrăm fluxul de trafic în întreg judeţul.

Trebuie să ţinem cont de faptul că drumul Arad-Şiria-Pâncota-Buteni va intra în modernizare şi trebuie să asigurăm cât de mult posibil căi de legătură sigure şi eficiente şi sigure înspre nordul judeţului.

Drumul Sintea Mare-Şepreuş reprezintă o astfel de legătură, utilă nu doar pentru cetăţenii din Sintea sau Şepreuş, ci şi toţi cei care tranzitează judeţul înspre nord sau nord-estul acestuia”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„În timp ce Consiliul Judeţean Arad alocă sume importante dezvoltării infrastructurii rutiere, Guvernul a refuzat finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală a drumului judeţean Mişca-Apateu-Berechiu. Acest tronson ar fi întregit reţeaua de drumuri din zonă, venind în completarea lucrărilor pe care noi le vom face anul viitor la drumul Sintea Mare-Şepreuş şi ar fi contribuit la creşterea confortului rutier al cetăţenilor”, a completat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Tot astăzi, consilierii judeţeni au aprobat schimbarea destinaţiei unor sume şi realocarea lor pentru investiţii în infrastructura rutieră şi plata unor arietate, în funcţie de necesităţi.

Astfel, la solicitarea primăriei Dieci suma de 10.000 a fost realocată pentru modernizarea străzii principale din comună. Totodată, a fost alocată suma de 15.000 de lei primăriei comunei Igneşti, sumă necesară plăţii unor arierate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Marius Sulincean (PSD): „Banii pentru drumul Sintea Mare – Şepreuş, alocaţi în urma insistenţelor şi criticilor noastre”

Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean Arad, afirmă că alocarea de fonduri pentru reabilitarea Drumului Judeţean 793 Sintea Mare – Şepreuş a fost făcută în urma criticilor şi insistenţelor social-democraţilor.

„De-a lungul timpului am atras atenţia asupra mai multor drumuri judeţene care au serioase probleme.  Am criticat starea proastă a unor drumuri, dar şi faptul că anumite lucrări sunt făcute de mântuială.

De altfel, şi presa a semnalat de foarte multe ori probleme legate de drumurile administrate de CJA. În şedinţa de ieri a CJA, au fost alocaţi 7,2 milioane de lei pentru reabilitarea Drumului Judeţean 793 Sintea Mare – Şepreuş. Nu îmi explic însă, de ce nu au fost atribuiţi  aceşti bani la începutul anului, în condiţiile în care suma respectivă era disponibilă.

Faptul că aceşti bani au fost alocaţi tocmai în luna decembrie ridică anumite semne de întrebare, întrucât licitaţia nu poate fi realizată până la finele acestui an. Dacă tot există aceşti bani în buget, nu înţeleg de ce nu au fost folosiţi pentru realizarea unor proiecte ce se puteau finaliza în cursul acestui an.

Cred că avem de-a face doar cu o campanie de imagine a vicepreşedintelui CJA Sergiu Bîlcea cel care a ieşit public pentru a prezenta această alocare pentru modernizarea drumului”, a spus Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean Arad.

Biroul de Presă al PSD Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.