36 de migranţi, găsiți ascunşi într-un automarfar

Publicat de actualitati-arad in 15 Dec, 2014 | Parerea ta

1VIDEO Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au descoperit 36 de migranţi, printre care trei copii, ascunşi în remorca unui automarfar încărcat cu produse de sticlărie, care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Migranții au fost descoperiți duminică, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul turc Yunus E., în vârstă de 47 ani, şofer al unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 25 de paleţi cu produse de sticlărie din Turcia pentru o firmă din Olanda.

Cu ocazia controlului exterior al automarfarului, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul aplicat pe compartimentul marfă prezenta urme vizibile de deteriorare, astfel că polițiștii au efectuat un control amănunţit al remorcii.

„Cu această ocazie, în compartimentul marfă au fost descoperite ascunse, peste paleţii încărcaţi cu marfă, 36 de persoane (32 de sex masculin, 1 de sex feminin şi 3 copii). Şoferul împreună cu cele 36 de persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări“, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În urma cercetărilor a rezultat că persoanele descoperite ascunse sunt cetăţeni sirieni, cu vârstele cuprinse între 8 şi 51 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor sirieni lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanului turc sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

foto: Poliția de Frontieră

23

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare