30 de zile de arest la domiciliu pentru Mihai Spânu

Publicat de actualitati-arad in 30 Jun, 2014 | Parerea ta

spanu3-300x225Fostul inspector școlar general adjunct din Arad, Mihai Spânu, a primit 30 de zile de arest la domiciliu, după ce în cursul nopții de duminică spre luni a fost reținut de procurori, fiind acuzat de trafic de influență.

Mihai Spânu a fost prezentat, luni, magistraților de la Tribunalul Arad, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au emis pe numele fostului inspector școlar general adjunct un mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În cursul zilei de luni, ministrul Educației, Remus Pricopie l-a destituit pe Mihai Spânu din funcţia de inspector şcolar general adjunct al judeţului Arad, în urma suspiciunilor de trafic de influenţă ridicate de procurori.

Inspectorul ar fi promis mai multor candidaţi că îi va ajuta să promoveze probele din cadrul Bacalaureatului.

Doi inspectori şcolari şi o profesoară din Arad au fost ridicaţi de procurori, în noaptea de duminică spre luni, fiind suspectaţi că au primit mită pentru a ajuta absolvenţi de liceu să promoveze bacalaureatul, în urma unor percheziţii la locuinţele lor fiind găsite liste cu nume şi mii de euro.

În urma audierilor de duminică noapte, inspectorul şcolar general adjunct Mihai Spânu a fost reţinut, fiind suspectat de trafic de influenţă, iar celălalt inspector şcolar şi profesoara care ar fi primit bani pentru a ajuta candidaţi să promoveze bacalaureatul vor fi cercetaţi în libertate.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Mihai Spânu, adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, inspectorul şcolar Simona Crîsnic şi profesoara Lavinia Biţ ar fi primit de la elevi între 300 şi 500 de euro pentru a-i promova bacalaureatul.

Profesoara de română Lavinia Biţ, cercetată pentru trafic de influenţă, a fost înregistrată audio-video de către anchetatori în timp ce spunea ce sume trebuie plătite pentru promovarea probelor de la bacalaureat.

Conform unei înregistrări, pentru proba de matematică se plăteau 500 de euro, iar pentru română sau biologie – 450 de euro.

“Eu vă spun, la matematică, pentru că e miza aşa de mare, pentru nota 6 e 500 de euro. Matematică, 6, e mult, eu vă spun adevărul cât e. La română se merge cu 450 şi biologie cu 450. Aşa merg inspectorii, eu pe mâna lor mă duc, deci eu vă spun, e mult… deci de aia am zis, să discutăm”, spune profesoara într-o înregistrare.

Procurorul de caz Codrin Gavra a declarat că pentru fiecare probă se cerea între 300 şi 500 de euro, iar suma creştea cu 50-100 de euro pentru fiecare punct în plus.

Candidaţii ar fi plătit şi 900 de euro pentru a promova bacalaureatul în acest fel.

CITITI SI:

Doi inspectori școlari și o profesoară, cercetați pentru mită

Adjunctul ISJ Arad, Mihai Spânu, a fost eliberat din funcție

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare