29 septembrie – Festivalul Vânătorii de la Bata

Publicat de actualitati-arad in 28 Aug, 2013 | Parerea ta

vinatoarea 014Cea de a VI-a ediție a Festivalului Vânătorii de la Bata se va desfășura în 29 septembrie, la eveniment urmând să fie prezenți invitați din țară și străinătate.

Festivalul Vânătorii este organizat de Centrul Cultural Judeţean Arad, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi Primăria Bata.

Conform organizatorilor, acest festival se vrea, în primul rând, „o deschidere spre publicul larg a tradiţiilor şi obiceiurilor  legate de vânătoare“.

„Oaspeţii evenimentului vor avea surpriza să descopere că vânătoarea nu înseamnă numai uciderea animalelor sălbatice ci şi o adevărată cultură cu ritualuri, tradiţii şi obiceiuri care au însoţit actul vânătorii de-a lungul timpurilor. Iar dacă până acuma toate acestea se desfăşurau într-un spaţiu de tagmă destul de ermetic, festivalul este o sansă de cunoaştere şi înţelegere corectă a fenomenului“, au spus organizatorii Festivalului Vânătorii.

În cadrul festivalului vor fi probe de măiestrie vânătorească, de preparare a mâncărurilor specifice și dresură canină.

De asemenea, vor fi evaluate trofeele și vor fi prezentate grupele de vânători din judeţul Arad.

La festival vor participa şi asociaţiile de vânătoare din judeţ, Direcţia Silvică Arad, precum şi invitaţi din alte judeţe şi din străinătate.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare