Ziarul electronic al arădenilor

21 de irakieni, reținuți la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Vărșand au depistat, în timpul unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, 21 persoane din Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Migranții au fost descoiperiți vineri, în jurul orei 20.00. Polițiștii de frontieră au observat, în zona localității Pilu, 21 persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, printr-un lan de porumb.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul format din 12 bărbaţi, 3 femei şi 6 minori a fost oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări. Din primele verificări efectuate polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, 15 adulţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, și șase minori, cu vârste între 2 ani şi 16 de ani. O parte dintre persoane sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat ca intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Irakienii au spus în timpul primelor cercetări că au călătorit până în localitatea Pilu cu mai multe taxiuri, iar de aici si-au continuat călătoria pe jos peste câmp până în momentul reținerii.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *