2014, anul cu cel mai mare număr de demnitari de rang înalt investigaţi de DNA

Publicat de actualitati-arad in 24 Feb, 2015 | Parerea ta

dnaProcurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, la bilanţul DNA că în 2014 a fost înregistrat cel mai mare număr de demnitari de rang înalt investigaţi, DNA cerând Parlamentului încuviinţarea arestării a nouă parlamentari şi a 12 actuali şi foşti miniştri.

Codruţa Kovesi a spus la bilanţul activităţii DNA pe 2014 că, anul trecut, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Parlamentului încuviinţarea începerii urmăriii penale şi arestării pentru nouă parlamentari şi pentru 12 actuali şi foşti miniştri.

„2014 este anul în care s-a remarcat o creştere semnificativă a eficienţei în combaterea corupţiei şi s-au înregistrat o serie de premiere de la înfiinţarea DNA: cele mai multe dosare penale înregistrate, cele mai multe dosare de soluţionat, cele mai multe dosare soluţionate, cele mai multe rechizitorii, cele mai multe condamnări în dosarele instrumentate, cei mai mulţi demnitari de rang înalt investigaţi. Investigarea faptelor de corupţie la nivel înalt va continua”, a spus Kovesi.

Ea a mai spus că activitatea Direcţiei în 2014 poate fi caracterizată prin eficienţă sporită în combaterea corupţiei, investigarea unor dosare complexe şi printr-un grad înalt de diversitate a cazuisticii penale iar fundamentul acestei evoluţii pozitive l-a constituit efortul substanţial şi consecvent al angajaţilor DNA.

Potrivit lui Kovesi, peste 1.100 de inculpaţi au fost trimişi în judecată în 2014 iar numărul persoanelor juridice trimise în judecată s-a dublat.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare