Ziarul electronic al arădenilor

14 grădinițe noi și 9 gradinițe reabilitate, în județul Arad

comunicat presaÎn baza programului Reforma educației timpurii, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, pentru județul Arad s-a aprobat construirea a 14 clădiri noi și reabilitarea a 9 clădiri existente.

În prezent toate procedurile de achiziții, servicii de proiectare și întocmire a documentației tehnice au fost finalizate pentru toate cele 23 de grădinițe.

Este vorba de Grădinițele PN Galșa, PN Livada, PN Pecica,  PN Lipova, PP Arad, PN1 Ineu,  PN Apateu, PP Sântana, PN Șicula, PN Seleuș, PN2 Nădlac, PN Secusigiu, PN Semlac, PN Căpâlnaș, PN Secaș, PN Neudorf, PN Turnu, PN Hălmagiu, PN Sintea Mare, PN Tisa Nouă, Pn Socodor, PN Satu Mare( Secusigiu), PN Sâmpetru German. Dintre acestea, pentru grădinițele PP Sântana, PN Ineu, PN Șicula, PS Seleuș, PN Nădlac, PN Secusigiu și PN Semlac a fost finalizată procedura de achiziție de lucrări și încheiate contractele de execuție precum și emiterea ordinelor de începere a lucrărilor.

Precizăm faptul că pentru 2 grădinițe (PN Șicula, PN Seleuș) lucrările au fost demarate iar pentru celelalte grădinițe cuprinse în lista aprobată, pe măsură ce se vor emite autorizațiile de construire, se vor demara și lucrările de execuție. Termenul de finalizare este de 9 luni.

Pentru realizarea proiectului, unitățile administrativ teritoriale vor co-finanța lucrările de branșamente la rețelele de utilități ale localităților, de împrejmuire, dotarea cu centrale termice(după caz) și locurile de joacă pentru copii.

La finalizarea lucrărilor MENCȘ va asigura și dotarea cu mobilier.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *