Ziarul electronic al arădenilor

13 irakieni au fost reținuți la SPF Turnu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat treisprezece cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

În cursul zilei de joi, în jurul orei 7.35, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Turnu au depistat treisprezece persoane, nouă de sex masculin, patru de sex feminin dintre care doi minori, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

„Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 300 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru cercetări“, informează Poliția de Frontieră.

S-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între  2 şi 31 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă.

Irakienii au mai spus că s-au deplasat cu taximetre până în localitatea Turnu, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor 13 migranți şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.