Ziarul electronic al arădenilor

Marin Lupaș: „Soluția pentru verificarea activității CET este auditul extern“

comunicat-presaConsilierul municipal independent Marin Lupaș solicită partidelor politice să abordeze responsabil și tehnic problema CET, chiar dacă se apropie campania electorală.

„Constat că există două atitudini contraproductive față de CET. Pe de o parte, administrația locală PNL nu pare interesată să identifice problemele structurale ale CET, să descopere sursele de pierdere a banilor publici și să corecteze erorile de management.

Nu este normal să arunci milioane de euro fără să te asiguri că sursa pierderii acestor bani va fi eliminată. În plus, în ultima perioadă, mai multe persoane au fost cercetate și condamnate chiar pentru nereguli în gestionarea CET. Cred că este nevoie de o analiză competentă și independentă pentru a pleca în salvarea CET de la o imagine clară și obiectivă”, a spus consilierul municipal independent.

„Pe de altă parte, consilierii PSD solicită o comisie de anchetă, soluție care îmi pare nefericită. Nu cred că activitatea de la CET trebuie verificată de nespecialiști, de politicieni sau persoane din administrație care nu sunt independente. O astfel de cerință nu poate oferi soluții, doar circ electoral.

De aceea solicit din nou punerea pe ordinea de zi a ședinței CLM a proiectului de hotărâre inițiat încă din septembrie 2015 pentru audit extern la CET. Auditul extern asigură un control competent, independent, tehnic asupra activității CET. Blocarea proiectului depus cu mai bine de un an în urmă este ilegală și imorală, proiectul trebuie dezbătut cu argumente, nu ținut la sertar.

Cred că oportunitatea unei astfel de dezbateri nu poate fi contestată și sper că proiectul meu se va regăsi pe ordinea de zi a următoarelor ședințe a CLM”, a concluzionat Marin Lupaş.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de consilierul municipal independent Marin Lupaș. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *