Ziarul electronic al arădenilor

111 migranți, găsiți ascunși într-un automarfar, la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat 111 persoane din Irak, Siria, Afganistan, Iran, Pakistan şi India, solicitante de azil în Romania, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar.

Străinii au fost depistați vineri seara, când în punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru ieşirea din ţară, cetăţeanul român Vlad V., în vârstă de 40 de ani, care conducea un automarfar înmatriculat în România.

„În baza analizei de risc, la controlul fizic al automarfarului, politiştii de frontieră au descoperit ascunse în interiorul mijlocului de transport, 111 persoane, dintre care  45 bărbaţi, 24 femei şi 42 minori. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt: 76 cetăţeni irakieni, 15 cetăţeni sirieni, 9 cetăţeni iranieni, 8 cetateni afgani, 2 cetăţeni indieni şi un cetăţean pakistanez, cu vârste cuprinse între 2 şi 53 de ani, solicitanţi de azil în România“, a precizat Mihaela Leș, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-a ascuns în camion, în timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări pentru TIR-uri.

„În cadrul primelor cercetări persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu avea o viză care să le permită acest lucru“, a mai precizat Mihaela Leș.

Poliţiştii de frontieră au întocmit migranților acte de urmărire penală tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului român pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *