1.000 de arădeni la Weekend de Film – Cinematograful Arta

Publicat de actualitati-arad in 22 Sep, 2015 | Parerea ta

foto artaPeste 1.000 de arădeni au participat în perioada 18-20 septembrie la maratonul de proiecții de film organizat de Centrul Municipal de Cultură, 111 film și Asociația Film ETC.

Au fost proiectate un număr de 9 filme – 2 filme vineri, 3 sâmbătă și 4 duminică. Proiecția de film care a adus cel mai numeros public, peste 250 de persoane, este „Aferim“, în regia lui Radu Jude, unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani.

Proiectul Week-end de film a fost creionat în mod special pentru cinematograful Arta din Arad, ca parte a strategiei Centrului Municipal de Cultură Arad de revitalizare a programării și educației cinematografice în Arad.

Locuitorii Aradului au dovedit că sunt extrem de deschiși și doritori de a participa la evenimente culturale variante și că au un interes specific pentru evenimentele cinematografice, fapt certificat și de recentul sondaj privind practicile culturale ale arădenilor.

Proiectul a fost dedicat pasionaților de film și nu numai și a avut ca principal obiectiv instalarea Cinematografului Arta ca un nou spațiu cultural pe harta arădenilor și în practicile lor de participare culturală.

Programul “Weekend de Film – Cinematograful Arta” a fost propus de programatorul și criticul de film Mihai Chirilov, director artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania și al Festivalul Making Waves de film românesc din New York.

Următorul eveniment cinematografic găzduit de cinematograful Arad va fi fARAD – Festivalul de film documentar, care va avea loc în perioada 15-18 octombrie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare